UPDATE. Avionul întors din drum după 10 minute a decolat din nou spre Egipt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
UPDATE: Avionul cu ruta Iași - Hurghada, Egipt, întors din drum din cauza unei defecțiuni tehnice, a decolat din nou.

UPDATE. Aeronava care s-a întors pe Aeroportul Internaţional Iaşi după numai câteva minute de zbor a decolat din nou cu destinaţia Hurghada, Egipt, la ora 17,32, a informat Elena Troia, purtător de cuvânt al aeroportului, conform Agerpres.

Știre inițială

Luni, 10 mai, un avion care trebuia să ajungă de la Iași în Egipt a fost întors din drum din cauza unei defecțiuni tehnice depistate la 10 minute de la decolare. 

Realitatea Plus a transmis că aeronava a revenit la sol, pe aeroportul din Iași, după decolare. 46 de pasageri se aflau în avionul care plecase spre Egipt. La fața locului urmează să ajungă o echipă pentru remedierea situației. 

Ulterior, pasagerii care se află pe Aeroportul Iași vor decola spre destinația dorită în cursul acestei zile. 

Incident similar cu un avion TAROM, pe ruta Hurghada-Iaşi

Pe 1 mai, un avion al companiei TAROM, care zbura între Hurghada(Egipt) şi Iaşi, a întâmpinat probleme în zbor după ce un generator s-ar fi defectat. În plus, acesta a trecut şi printr-o zonă cu turbulenţe, motiv pentru care pasagerii au trecut prin clipe de panică. 

VEZI ȘI: Modul SIMPLU în care pasagerii pot evita moartea într-un accident aviatic. Pilotul Osiceanu: Se poate aplica acest lucru imperios

Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al TAROM, a explicat atunci pentru Antena 3 că „practic, în timpul zborului, când aeronava a intrat în spaţiul aerian al Turciei, s-a întâmpinat o zonă cu turbulenţe moderate. Pasagerilor li s-a cerut să rămână pe scaune, cu centura de siguranţă pusă. Unul dintre cele trei generatoare ale aeronavei s-a defectat, dar imediat echipajul a pornit generatorul de rezervă şi zborul a continuat fără alte evenimente până la Iaşi", a declarat acesta.”

Conform reprezentantului TAROM, evenimentul este unul obişnuit în această perioadă, iar pasagerii nu au fost în pericol. 

Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în apropiere de Reghin

Anterior, la finele lunii aprilie, o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare, iar conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel