Uraganul Elsa face prăpăd în SUA. MAE, atenţionare de călătorie pentru români
Autor: Doinița Manic pe 06 iul, 10:40 | Travel

Uraganul Elsa face prăpăd în SUA. MAE, atenţionare de călătorie pentru români / Foto: Pixabay

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru SUA.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - statul Florida, că autoritățile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Elsa.

Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește cetățenii români care doresc să călătorească în zona care urmează a fi afectată de uraganul Elsa să amâne călătoria planificată, transmite MAE într-un comunicat.

Cetățenii români aflați în zonele ce urmează a fi afectate de acest fenomen meteorologic sunt rugați să urmărească anunțurile făcute de autoritățile americane și să urmeze recomandările și instrucțiunile acestora.

 

Informații actualizate despre uraganul Elsa

Informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului Elsa pot fi accesate pe site-ul Centrului Național de Uragane din SUA - https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetățenii români pot contacta Consulatul General al României la Miami la numerele de telefon  +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

„Călătorește în siguranță"

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatul General al României la Miami: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://miami.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

Primul uragan al sezonului din zona Atlanticului, numit Elsa, a făcut deja ravagii în Republica Dominicană, Barbados și în Haiti. Situația din Haiti este cea mai îngrijorătoare. Autoritățile din această țară au anunțat de zilele trecute că nu mai au stocuri de alimente și alte bunuri de strictă necesitate. În 2016, țara a fost devastată de un uragan care a lăsat în urmă peste 500 de victime.

 

Travel Vezi toate articolele
Crossuri parteneri