Urmă de DINOZAUR, descoperită de o fetiță de patru ani din Regatul Unit, pe o plajă. Cum arată. FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
O fetiță de patru ani din Regatul Unit a descoperit o urmă de dinozaur pe o plajă.

O urmă de dinozaur a fost descoperită pe o plajă din Regatul Unit de către o fetiță de patru ani, scrie BBC. Lily Wilder se plimba pe o plajă din Bendricks Bay, în apropierea orașului Barry din Țara Galilor, cu familia ei, în ianuarie 2020, atunci când a descoperit urma conservată în nisip de peste 220 de milioane de ani.

Deși este imposibil deocamdată de stabilit ce dinozaur a lăsat această urmă, se știe că amprenta are o lungime de 10 cm și aparține probabil unui dinozaur cu înălțimea de 75 cm. Curatorul Muzeului Național din Țara Galilor, Cindy Howells, a descris descoperirea drept „cel mai bun specimen găsit pe o plajă”.

„Lily și Richard (tatăl fetei n.r.) au descoperit urma. Lily a văzut-o când se plimbau pe plajă și i-a arătat-o. Când Richard a ajuns acasă și mi-a arătat poza, mi s-a părut că arată extraordinar. Richard a crezut că e prea frumos să fie adevărat. Am contactat experții și ei au preluat de acolo”, a spus Sally, mama fetei.

Dinozaurul care a lăsat urma a fost descris drept „un animal slab”, care mergea în două picioare și vâna animale mici și insecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel