Urmă de DINOZAUR, descoperită de o fetiță de patru ani din Regatul Unit, pe o plajă. Cum arată. FOTO
Autor: Doinița Manic pe 30 ian, 11:52 | Știinta

Foto cu caracter ilustrativ Pexels

O fetiță de patru ani din Regatul Unit a descoperit o urmă de dinozaur pe o plajă.

O urmă de dinozaur a fost descoperită pe o plajă din Regatul Unit de către o fetiță de patru ani, scrie BBC. Lily Wilder se plimba pe o plajă din Bendricks Bay, în apropierea orașului Barry din Țara Galilor, cu familia ei, în ianuarie 2020, atunci când a descoperit urma conservată în nisip de peste 220 de milioane de ani.

Deși este imposibil deocamdată de stabilit ce dinozaur a lăsat această urmă, se știe că amprenta are o lungime de 10 cm și aparține probabil unui dinozaur cu înălțimea de 75 cm. Curatorul Muzeului Național din Țara Galilor, Cindy Howells, a descris descoperirea drept „cel mai bun specimen găsit pe o plajă”.

„Lily și Richard (tatăl fetei n.r.) au descoperit urma. Lily a văzut-o când se plimbau pe plajă și i-a arătat-o. Când Richard a ajuns acasă și mi-a arătat poza, mi s-a părut că arată extraordinar. Richard a crezut că e prea frumos să fie adevărat. Am contactat experții și ei au preluat de acolo”, a spus Sally, mama fetei.

Dinozaurul care a lăsat urma a fost descris drept „un animal slab”, care mergea în două picioare și vâna animale mici și insecte.

 

???? #BreakingNewsNew dinosaur footprint discovered on south Wales beach!A well-preserved dinosaur footprint has been discovered on a beach near Barry in south Wales and could help scientists establish more about how dinosaurs walkedMore: https://t.co/YVXOVNrjwm pic.twitter.com/fpJaoxOrnu

— Amgueddfa Caerdydd (@Museum_Cardiff) January 29, 2021
Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri