Urmărire ca-n filme în lanul de porumb. "Spaima bancherilor", prins printre coceni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Un bărbat din judeţul Galaţi, urmărit internaţional după ce a aruncat în aer mai multe bancomate în şase oraşe din Belgia, a fost prins într-un lan de porumb din Bihor.

Gruparea de hoţi din care făcea parte bărbatul era formată din mai mulţi români. Autorităţile judiciare belgiene au reușit să identifice trei persoane care au fost arestate deja, scrie adevarul.ro.

La una dintre spargeri, pe firul de legătură dintre explozibil şi detonator, poliţiştii au găsit amprentele unuia dintre infractor. Pus sub urmărire, acesta i-a condus ulterior pe anchetatori la complicii săi, doi dintre ei fiind arestați, însă gălăţeanul s-a făcut nevăzut, fiind dat în urmărire internaţională la începutul lui iunie.

Trei luni mai târziu, bărbatul a fost prins de poliţişti în urma unei urmăriri spectaculoase, pe kilometri întregi, prin mai multe lanuri de porumb şi grădinile unor localnici. În final, a fost prins și încătuşat.

Se pare că bărbatul are un cazier impresionant, cu condamnări începând din 1996, atât în România cât şi în în Belgia, Germania şi Italia. I-a fost deschis dosar penal pentru fals privind identitatea şi uz de fals și a fost arestat pentru o perioadă de 15 zile, urmând ca instanța să decidă dacă îl va preda imediat ori numai după soluţionarea definitivă a dosarului care a fost deschis pe numele lui la Oradea.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel