Urmărire penală pentru BRACONAJ după uciderea ursului Arthur. Informații oficiale din anchetă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ pixabay
imagine cu rol ilustrativ pixabay
Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a înregistrat, astăzi, un dosar penal după uciderea ursului Arthur. 

”La 06.05.2021, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, privind împrejurările în care, în ziua de 13.03.2021, pe suprafaţa fondului cinegetic nr. 25 Ojdula, jud. Covasna, gestionat de A.V.P.S. Botoş, a fost ucis prin împuşcare un exemplar mascul din specia urs (Ursus arctors), specie de vânat strict protejată, la care vânătoarea este permisă numai în baza derogărilor emise de autorităţile competente.” transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc. 

Urmărire penală pentru BRACONAJ

”În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de braconaj, prev. de art. 42, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 407/2006, vânarea speciilor de vânat cuprinse în anexa nr. 2 în alte condiţii decât cele ale derogărilor, prev. de art 44, lit. b) din Legea nr. 407/2006, şi uzul de armă fără drept, prev. de art. 343, alin. 1 Cod penal.

În prezent, ancheta este în desfășurare, în vederea stabilirii în mod corect și complet a circumstanțelor uciderii ursului.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.” anunță sursa citată. 

Amintim că ursul uriaș Arthur a fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021. Reprezentanții Agent Green îl acuză pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. Prințul ar fi plătit 7.000 de euro pentru vânătoare și a plecat cu trofeul.

Vezi și: Val Vâlcu, după uciderea ursului Arthur: Ne autoincriminăm. România îşi aruncă urşii la tomberon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel