Urmărește emisiunea live
Pui de urși, dar și alte animale sălbatice, ținute captive în Maramureș. Au loc percheziții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pui de urși, dar și alte animale sălbatice, ținute captive în Maramureș / Foto: Pixabay
Pui de urși, dar și alte animale sălbatice, ținute captive în Maramureș / Foto: Pixabay
Percheziţii de amploare au loc, astăzi, și în judeţul Maramureş. 

Percheziţii de amploare au loc, astăzi, și în judeţul Maramureş. Ancheta vizează mai multe persoane care ar fi ţinut captive animale sălbatice, în special pui de urşi, transmite Realitatea Plus.

Acțiunile de percheziție sunt în plină desfășurare. Persoanele vizate ar fi adus mai multe animale sălbatice, în special urși, din munții Rodnei sau ai Maramureșului. Acestea erau ținute captive deși legea interzice acest lucru.

Potrivit legii, deținătorii de animale pot deține animale sălbatice pe o perioadă determinată de timp, în vederea îngrijirii și recuperării fizice. Acest lucru se permite atunci când animalele aflate în impas de supraviețuire au nevoie tratament și hrană. Totuși, chiar și în astfel de situații animalele sălbatice pot fi aduse doar cu acordul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Deținătorii de animale au obligația de a îngriji și trata în mod corespunzător un animal bolnav sau rănit, dar să îl elibereze atunci când acesta este în stare să aibă singur grijă de el. Se pare ca legea nu a fost respectată în acest caz și de aici intervenția oamenilor legii. Rămâne de văzut ce vor descoperii polițiștii în urma perchezițiilor efectuate, în ce condiții erau ținute animalele sălbatice și ce aveau de gând să facă cu ele. 

ALERTĂ de urși în județul Harghita

Mai mulţi urşi au fost văzuţi în alaltăieri în localităţile Izvoru Mureşului şi Tuşnad Băi, prezenţa lor fiind semnalată de localnici la numărul de urgenţă 112, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, primul apel a fost înregistrat miercuri seară, în jurul orei 21:00, fiind făcut de către o femeie care anunţa prezenţa unui urs în curtea casei sale, situată în Izvoru Mureşului. Al doilea apel a fost făcut la ora 21:15, tot de către o femeie, care semnala prezenţa unui urs pe Aleea Sfânta Ana din localitatea Băile Tuşnad. Ultimul apel a venit din partea unui bărbat la ora 4:43, care semnala prezenţa unui urs pe strada Ciucaş din Băile Tuşnad. Toți urșii au fost duși înapoi în pădure și nimeni nu a fost rănit.

VEZI ȘI: Puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă nu au mai fost găsiţi. Tanczos Barna: Să nu ne lansăm in ipoteze greu de dovedit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel