Urșii hibrizi Pizzly ar putea deveni tot mai comuni din cauza schimbărilor climatice / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava pe 04 mai, 15:39 | Info utile

Urșii hibrizi Pizzly ar putea deveni tot mai comuni din cauza schimbărilor climatice / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Din cauza schimbărilor climatice și a împerecherii dintre urșii grizzly și cei polari, hibrizii pizzly ar putea deveni tot mai comuni.

Criza climatică continuă ar putea avea un efect neașteptat asupra vieții sălbatice arctice, creșterea temperaturilor provocând o suprapunere între terenurile de vânătoare a doi dintre prădătorii din vârful lanțului trofic, urșii polari și urșii grizzly. Urșii polari nu se tem să se împerecheze cu grizzly și să dea naștere unui hibrid polar-grizzly cunoscut sub numele de „pizzly”.

Temperaturile ridicate împing urșii grizzly (Ursus arctos) spre nord, făcându-i mai susceptibili să intre în contact cu urșii polari.

„Știm despre pizzlies de ceva timp, dar apariția lor poate fi mai frecventă cu încălzirea arctică din ultima perioadă”, a afirmat Larisa DeSantis, profesor asociat de științe biologice la Universitatea Vanderbilt și coautor al studiului. În 2006, vânătorii au împușcat un urs polar care avea pete maronii, iar ADN-ul a confirmat că este un hibrid. Au existat și raportări de hibrizi din a doua generație, potrivit IFL Science

Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri