Ursul de la Pojorâta, filmat în timp ce devora un vițel. DS Suceava: Fie este împușcat, fie este relocat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Robert Balog de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Robert Balog de la Pixabay
Ursul „pieton” de pe drumul expres 58 a fost filmat în timp ce devora un vițel de 300 de kilograme pe care îl omorâse cu o zi înainte. 

Ursul filmat pe drumul european 58 pare să se fi mutat la Pojorâta. În seara zilei de miercuri, sălbăticiunea a fost filmată în timp ce devora un vițel de circa 300 de kilograme pe care îl omorâse cu o zi mai devreme. Vali Erhan, proprietarul bovinei, este cel care a realizat filmarea și spune că ursul nu părea deloc speriat de prezența oamenilor și nici de zgomotele făcute de aceștia, potrivit Monitorul de Suceava.

Vițelul a fost omorât în timp ce se afla la pășunat, iar de atunci toate cele 15 vaci pe care le am stau închise în grajd. Mi-e teamă însă că într-o noapte va intra și acolo și le va rupe pe toate. Dar ca să fiu sincer, mi-e frică să nu atace și vreun om. Ursul s-a învățat că aici are mâncare și nu cred că va mai pleca”, a arătat Vali Erhan.

George Celsie (DS Suceava): Ursul fie este împușcat, fie este relocat 

Problemele provocate de urs au fost transmise de reprezentanții Direcției Silvice Suceava la București, la Ministerul Mediului. George Celsie, șef Birou Vânătoare și purtător de cuvânt al Direcției Silvice Suceava, spune că există două variante: „Ursul fie este împușcat, fie este relocat. O decizie în acest sens poate fi luată doar la București. Noi vom acționa în funcție de decizia care se va lua”.

Sanctuarul de la Zărnești poate primi ursul 

În rezolvarea acestei probleme s-a implicat și Roxana Ciornei, care are o asociație pentru protecția animalelor.

Am vorbit la Sanctuarul de la Zărnești și cei de acolo mi-au spus că pot primi acest urs. Sper ca lucrurile să se miște cât mai rapid și să se dea toate aprobările pentru a putea reloca ursul cât mai rapid”, a spus Roxana Ciornei. Atacurile ursului în zona Pojorâta au început acum două săptămâni, iar până acum acesta a ucis cinci viței. În plus, a băgat spaima în localnici, care se tem acum pentru integritatea lor corporală.

Vezi VIDEO pe Monitorul de Suceava.

Amintim că ursul de aproximativ 400 de kg a fost observat la Pojorâta, marți seară, înainte de miezul nopții, în timp ce traversa drumul european 58, care leagă Moldova de Ardeal, scria sursa citată, miercuri.

Alarma a fost dată de un șofer care circula în zonă și care a sunat la 112. Polițiștii au venit la fața locului și au folosit semnalele acustice și luminoase ale autospecialei și într-un final au reușit să alunge sălbăticiunea în pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel