Ursula von der Leyen PUNE DEGETUL pe conservatorii polonezi: Nu au ce căuta în UE
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Amenințări dure au fost lansate de proaspătul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asupra guvernului conservator de la Varșovia.

Proaspătul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat atacuri dure asupra liderilor de la Varșovia, Mateusz Morawiecki și Andrzej Duda. Șefa comisiei a declarat că „zonele libere de LGBT” ale Poloniei sunt „zone libere de umanitate” care nu își au locul în Uniunea Europeană. 

Într-un discurs ce a durat 77 de minute, punctat de probleme legate de COVID-19 și schimbări climatice, Von der Leyen s-a angajat să construiască „o uniune a egalității” și a criticat statele membre europene care au eliminat mesajele politicii externe ale UE cu privire la drepturile omului.

Atac furibund la adresa partidului condus de Jarosław Kaczyński

Aceasta s-a arătat ofensată față de guvernul naționalist al Poloniei, care a limitat expansiunea ideologiei LGBT prin declararea mai multor orașe ca „zone libere de ideologie LGBT”. 

Ursula von der Leyen a punctat că: „A fi tu însuți nu este ideologia ta, este identitatea ta”. Așadar, vreau să fiu limpede, zonele libere de LGBTQI sunt zone libere ale umanității. Acestea nu au loc în uniunea noastră”, potrivit TheGuardian.

Conducerea conservatoare de la Varșovia și-a consolidat poziția

În urmă cu două luni, conducerea conservatoare de la Varșovia și-a consolidat poziția prin realegerea lui Andrzej Duda în funcția de președinte al țării. Reprezentanții polonezi au avut în repetate rânduri poziții diferite față de Bruxelles și deseori comisia europeană a lansat atacuri asupra Varșoviei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel