US Open. Monica Niculescu şi Gabriela Ruse, calificate în turul al doilea al probei feminine de dublu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
US Open. Monica Niculescu şi Gabriela Ruse, calificate în turul al doilea al probei feminine de dublu
US Open. Monica Niculescu şi Gabriela Ruse, calificate în turul al doilea al probei feminine de dublu
Perechea română Monica Niculescu/Gabriela Ruse s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Monica Niculescu/Gabriela Ruse au dispus de cuplul Polona Hercog (Slovenia)/Anastasija Sevastova (Letonia) cu 6-1, 5-7, 7-5, joi, la New York. Româncele au obţinut victoria după două ore şi 38 de minute de joc efectiv, după ce partida a fost întreruptă miercuri, la scorul de 3-2 pentru Hercog/Sevastova în setul secund.

Învingătoarele au încheiat cu 3 aşi şi 4 duble greşeli, în timp ce învinsele au avut 3 aşi şi 7 duble greşeli. Dacă raportul de erori neforţate a fost echilibrat, 32 româncele, 31 adversarele lor, Niculescu şi Ruse au avut mult mai multe mingi direct câştigătoare, 48-27.

Niculescu şi Ruse şi-au asigurat un cec de 34.000 de dolari şi 130 de puncte WTA la dublu, urmând să joace în turul secund cu câştigătoarele dintre perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, favoritele numărul doi, şi cuplul Magda Linette (Polonia)/Bernarda Pera (SUA). 

Cine e Elena Rybakina, adversara Simonei Halep din turul 3, de la US Open

Simona Halep (13 WTA) și-a aflat adversara din turul 3 al Grand Slam-ului de la US Open. Elena Rybakina (20 WTA) a trecut categoric de Caroline Garcia, în turul 2, cu 6-1, 6-4, și o va întâlni pe Halep vineri seară.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori, în 2019, la Wuhan, când Halep a abandonat în primul set, la 5-4 pentru sportiva din Kazakhstan şi în 2020, la Dubai, când jucătoarea din România s-a impus în 3 seturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (5).

Simona Halep a povestit la conferința de presă de după meci că a avut dificultăți în perioada de recuperare, de după accidentare, la un moment dat fiind pus în pericol tot sezonul 2021, ceea ce a afectat-o și psihic.

Vorbind despre o posibilă întâlnire cu Rybakina, Halep a declarat: ”Este o sportivă foarte puternică. Ultimul nostru meci a fost unul foarte disputat. Nu mi-l doresc din nou, dar dacă aș fi sigură de victorie, în aceleași condiții, l-aș accepta. Știu că va fi o mare provocare pentru mine. Ea ajucat mult anul acesta, este foarte încrezătoare și foarte tânără, deci nu are nimic de pierdut. Eu vin după o accidentare, deci voi lua lucrurile așa cum sunt și îmi voi da șansa de a crede că e oricând posibil să câștig acest meci.”

Miercuri seara, cu o excepție, s-au încheiat meciurile turului 2 din partea de jos a tabloului, astfel că se cunosc meciurile din turul 3, din această jumătate de tablou. Surpriza de până acum, în această fază, a furnizat-o sportiva rusă Kamilla Rakhimova (134 WTA), care a ajuns pe tabloul principal din postură de lucky looser. Cu expeția ei și a canadiencei Leylah Annie Fernandez, în a doua jumătate de tablou s-au calificat doar sportive din rândul primelor 32 de favorite (Vezi continuarea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel