Update: S-a decis şi PNL. Nume surpriză. USR-PLUS a decis delegaţia care merge la Cotroceni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook USR-PLUS
Facebook USR-PLUS
USR-PLUS a anunţat cine sunt oamenii care vor merge la Cotroceni pentru consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. 

UPDATE: PNL a decis lista cu care va merge la consultările de la Cotroceni. Astfel, la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis vor participa Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu. 

- ştirea iniţială - 

Conform unui comunicat citat de Mihai Gâdea la Antena 3, la consultările de la Cotroceni vor merge Dacian Cioloş, preşedintele partidului, Dan Barna, Anca Dragu, Cristian Ghinea, dar şi Stelian Ion. 

De altfel, Stelian Ion este unul dintre cei mai vehemenţi critici din ultima perioadă ai preşedintelui Klaus Iohannis. 

”Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează, sunt cuvintele care îi descriu cel mai fidel propria prestație din ultima vreme. E bine că a avut minima decență să nu nege că mi-a sugerat explicit să renunț la proiectul de desființare a SIIJ aflat la vot în Senat pentru a relua acest demers la calendele grecești, odată cu noile legi ale justiției (blocate tot de echipa lui câștigătoare). Risca să se afunde prea mult în minciună. În rest, felul cum atacă în continuu USR PLUS ne demonstrează clar ce intenții a avut de la bun început: refacerea mascată a USL-ului (PNL și PSD fiind partidele „mature” la care face referire) și crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni, fără ca procurori curioși să pună prea multe întrebări. Președinte eșuat, stat eșuat”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook chiar joi seara.

VEZI Stelian Ion, vehement la adresa lui Iohannis: Risca să se afunde prea mult în minciună

Iohannis, acid la adresa USR-PLUS

"Cum s-a ajuns aici? USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Pentru USR, nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat pentru că Guvernul a căzut victimă acestor orgolii.", a acuzat apoi Iohannis. 

"Acum trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat pentru că Guvernul a căzut victimă a acestor orgolii (n.r. - trimitere la USR). Paşii constituţionali sunt bine cunoscuţi. Eu voi invita partidele parlamentare la consultări şi voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză", a mai declarat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel