USR-PLUS București îi cere lui Nicușor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
USR-PLUS București îi cere lui Nicușor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei  /  Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
USR-PLUS București îi cere lui Nicușor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei / Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
USR-PLUS Bucureşti îi solicită public primarului Nicușor Dan să suspende concursurile pentru postul de director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare şi de director general al Administraţiei Străzilor.

USR-PLUS Bucureşti îi solicită public primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să suspende concursurile pentru postul de director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare şi de director general al Administraţiei Străzilor, susţinând că criteriile de participare "sunt scrise cu dedicaţie".

"USR PLUS Bucureşti îi solicită ferm primarului Nicuşor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei. Primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi instituţii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie", se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Sursa citată menţionează că viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenţia edilului general încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru aceste posturi şi "a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat".

"USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP. Primarul general a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale şi imorale să nu mai aibă loc în administraţia bucureşteană. Criteriile publicate odată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. (...) Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane. USR PLUS solicită public primarului general să suspende aceste concursuri. (...) În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi şi reluarea concursurilor într-un mod corect", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan, acuzat că ține autorizațiile de construcții la sertar. Scandal în PMB: Se face egalul legii. Informația este falsă

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a fost nevoit să de-a explicații în Ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București cu privire la autorizațiile de construcție și certificatele de urbanism care așteaptă să fie semnate. 

Prima persoană care a întrebat de documente a fost un cetățean căruia Nicușor Dan i-a răspuns că sunt aproximativ 100 de cereri care așteaptă să fie revizuite și semnate. Ulterior, consilierii generali au preluat subiectul și au cerut date precise. 

”La data de 15 iulie 2021 câte autorizații de construcție și certificate de urbanism, semnate de secretarul general al Primăriei Municipiului București nu au fost semnate de primarul municipiului București? Aș dori, în măsura în care este posibil, să mi se răspundă pe loc”, a declarat Andrian Vigheciu.  

”Îmi cereți niște date pe care nu pot să le am în momentul acesta. Deci așa cum am spus cetățeanului care a intrat în ședință, există aproximativ 100 de autorizații și certificate care au fost semnate de Direcția Urbanism și care sunt la cabinetul primarului general pentru a fi semnate”, a declarat Nicușor Dan (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel