USR-PLUS, DECIZIE. Barna anunţă că miniştrii demisionează din Guvern marţi dimineaţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
USR-PLUS a anunțat demisia miniștrilor din Guvernul Cîțu. 

"Bună ziua, România! Este un moment care privește întreaga țară. Am promis că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim când era mai facil să tăcem. (...)

Am decis că nu mai putem merge mai departe care nu are minim respect pentru adevăr. Este legitimă lupta politică internă într-un partid, dar atunci când arunci cu miliardele...

Nu se mai poate așa și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR-PLUS. Florin Cîțu a dinamitat conștient și perfect responsabil această Coaliție, cu bună știință și cinism. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv, miniștrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu!

Este o decizie pe care am luat-o împreună cu toți colegii din USR PLUS, e o decizie susținută de Biroul Național și în acest context ne prezentăm demisiile. Le aveți aici și pe a mea, și pe a celorlalți colegi miniștri, le au fiecare în mână. Mâine dimineață, la prima oră, premierul va avea demisiile noastre pe birou, astfel încât să deblocăm această criză care astăzi în Biroul Permanent a devenit una ridicolă.

Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani și mă îndoiesc că s-a întâmplat într-o țară pretins democratică din lume, ca oamenilor care au semnat o moțiune de cenzură să li se spună, fiind priviți în ochi: Nu este semnătura dvs. Avem îndoieli serioase că semnătura pe care o aveți vă reprezintă.

E un abuz grotesc care aruncă România în beciurile democrației, pseudo-democrației, de fapt. Ori ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că oricâte hachițe și oricâte invenții sunt necesare pentru a fi îngropată moțiune de cenzură depusă, trebuie să folosim și planul B. Moțiunea era planul A. Planul B era această demisie pe care astăzi o anunțăm și o prezentăm, demisie prin care se deschide și procedura de prezentare și de venire a Guvernului în Parlament pentru o nouă învestitură", a declarat Dan Barna, în conferința de presă. 

Florin Cîțu, decizie după demisiile USR-PLUS

Premierul Florin Cîțu a spus că ordonanța privind rectificarea bugetară va fi adoptată marți de Guvern. Întrebat dacă aceasta va fi adoptată și dacă miniștrii USR PLUS demisionează marți seara, acesta a răspuns: „Bineînțeles”.

„Mâine (marți - n.r.) o să fie aprobată rectificarea bugetară”, a spus luni seara premierul Florin Cîțu. Întrebat de ce a crescut fondul de rezervă la dispoziția guvernului, acesta a explicat că 850 de milioane de lei vor fi alocați doar pentru calamități, în urma inundațiilor din acest an.

Pemierul a avut luni o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

„Am discutat despre situația la zi și concluzia este aceeași, pe care și domnul președinte a spus-o în acest weekend, și pe care am spus-o și eu: singura soluție pentru România o reprezintă o coaliție de dreapta, această coaliție de dreapta”, a declarat Cîțu, care a adăugat: „Să mergem la masa dialogului”.

Întrebat dacă rectificarea va fi adoptată marți chiar dacă miniștrii US PLUS vor demisiona marți seara, premierul a spus: „Bineînțeles”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel