USR, pus la ZID. Instanța, decizie DEFINITIVĂ. Sunt OGLIGAȚI să facă asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES
Judecătorii de la Curtea de Apel București au dat decizia definitivă în cazul USR.

USR trebuie să facă publice salariile angajaților partidului, după ce formațiunea politică a pierdut recursul din dosarul în care un ONG a solicitat, în baza legii privind informațiile de interes public, să i se comunice aceste date. Decizia a fost pronunțată de judecătorii de la Curtea de Apel București și este definitivă, potrivit unui anunț publicat pe portalul instanțelor de judecată.

Totul a început în iunie 2019, atunci când Asociația Evoluție în Instituție a solicitat USR să îi transmită informații cu privire la angajații partidului. Fără a solicita numele angajaților, ONG-ul a invocat legea 544/2001 privind accesul la informații de interes public, și a cerut să i se comunice pentru fiecare angajat al USR funcția ocupată în partid, postul pe care este angajat, salariul la angajare și salariul prezent.

Care a fost scuza USR

În apărarea lor, reprezentanții USR au invocat în fața judecătorilor de la Tribunalul București caracterul confidențial al salariilor. Totodată, aceștia au susținut că obligația de transparență a veniturilor salariale este valabilă în cazul personalului din autorități și instituții publice, categorie în care, din punctul lor de vedere, nu se încadrează angajații USR.

În noiembrie 2019, însă, instanța a dat câștig de cauză Asociației Evoluție în Instituție și au stabilit că USR trebuie să comunice informațiile solicitate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel