USR Sector 1, GAFĂ uriașă. Îndeamnă la FALS în acte, apoi nu-și asumă postarea. Cum vor să facă SCHIMBAREA în politică
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
USR Sector 1 a făcut un gest incredibil astăzi. Ce îndemn au scris ”apostolii schimbării” către români și cum au dat-o la întors apoi!

“Vrei să ne ajuți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie? Fă-ți viză de flotant sau buletin de București, și votează unde contează. Aici, în Sectorul 1, unde locuiești și îți pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public. Procesul pentru obținerea vizei de flotant este destul de ușor! În plus, după modificările legislative recente, ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului. Da, este deschis la evidența populației în ziua votului! Pași de urmat pentru a-ți face viză de flotant in Sectorul 1”, au scris cei de la USR Sector 1 pe Facebook. 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-07-24-la-13-53-46_55773300.png)

După gafa făcută, cei de la USR Sectorul 1 au editat postarea și acum scriu: ”Ne adresăm miilor de cetățeni cu drept de vot care locuiesc in sectorul 1 (...) Locuitori ai sectorului 1, haideți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie!”. 

Cetățenii care i-au atenționat în comentarii au fost rapid repeziți de cei care se pare că nu sunt în pas cu tehnologia și care consideră că oamenii nu știu să vadă istoricul editărilor de pe pagina de Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-07-24-la-13-54-58_51976700.png)

Însă, articolul 30 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, prevede că reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu.

Articolul 31 din același act normativ prevede că mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară.

Declararea în fals a adresei intră sub incidența articolului 326 privind falsul în declarații din Noul Cod Penal. 

A schimba scena politică prin îndemn la fals amintește de vorba poetului național: 

”Alte măști, aceeași piesă,

Alte guri, aceeași gamă

Amăgit atât de-adese

Nu spera și nu ai teamă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel