UVT: Proiectele depuse pentru finanțare în cadrul programului „Innotech Students”, calificate în ultima fază a jurizării
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Universitatea de Vest din Timișoara, a anunțat că toate cele cinci proiecte depuse în cadrul  programului „Innotech Students” s-au calificat pentru finanțare.

Preocupările pentru orientarea strategică în carieră a studenților Universității de Vest din Timișoara, pentru creșterea gradului lor de angajabilitate și a capacității de adaptare a acestora la cerințele pieței muncii sunt din ce mai accentuate, în pofida dificultăților inerente induse prin restricțiile crizei sanitare în care ne aflăm. Astfel, ca urmare a creșterii standardelor de calificări profesionale impuse în piața muncii, dar și ca urmare a vitezei tot mai mari de transformare a cerințelor specifice noilor meserii din economia reală, UVT se preocupă să dezvolte programe accesibile și utile studenților, prin care să promoveze o bună inserție profesională după absolvire.

Preocupându-se îndeaproape de accesarea finanțărilor pentru astfel de programe, Universitatea de Vest din Timișoara a depus în această toamnă cinci proiecte, în valoare totală de 48,200,809.13 lei, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Proiectele au fost depuse în cadrul Apelului de proiecte „Innotech Student”, aparținând de măsura de finanțare POCU/829/6/13/ Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/cercetare/inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Axa vizată prin proiectele propuse de UVT este Axa prioritară 6 ‐ Educaţie şi competențe, Obiectivul tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții, Prioritatea de investiții 10.iv. Cele cinci proiecte depuse au fost admise în urma parcurgerii etapei de verificare a conformității administrative și eligibilității pentru apelul de proiecte „Innotech Student”, în data de 18 noiembrie 2020, iar pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (www.mfe.gov.ro), a fost afișată lista proiectelor respinse în cadrul acestei etape de evaluare.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă perspectivele bune deschise prin această etapă de verificare a conformității administrative și eligibilității:

„UVT se află în primul eșalon al universităților românești, fiind cunoscută drept cea mai dinamică universitate comprehensivă a țării. Reușim să ne profilăm public în acest mod prin valoarea proiectelor pe care le propunem în diferitele domenii ale educației și cercetării. Așa este, de pildă, și în cazul celor cinci proiecte care s-au calificat în ultima etapă de jurizare pentru finanțări de tip POCU, care sunt un bun exemplu pentru preocupările ambițioase pe care le avem în direcția pregătirii studenților și a obținerii de către aceștia a competențelor și abilităților necesare unei viitoare inserții de succes pe piața muncii. Suntem convinși că proiectele pe care le-am propus în Apelul „Innotech Student” vor determina o creștere semnificativă a pregătirii viitorilor absolvenți ai universității noastre pentru meseriile noi și specializările viitorului, un obiectiv primordial al comunității noastre universitare”.

Alăturăm adresele web la care se pot accesa date despre numărul de proiecte depuse și despre numărul de proiecte respinse, înainte de perioada de contestații:

https://mfe.gov.ro/pocu-lista-cererilor-de-finantare-care-au-fost-respinse-in-etapa-de-verificare-a-conformitatii-administrative-si-eligibilitatii-pentru-apelul-de-proiecte-proiecte-innotech-student/

https://mfe.gov.ro/noua-generatie-este-interesata-de-banii-europeni-valoarea-cererilor-de-finantare-pentru-innotech-student-depaseste-cu-3-400-alocarea-initiala/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel