Uzina Dacia de la Mioveni  își întrerupe, vineri,  din nou activitatea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Lipsa componentelor electice închide din nou uzina de la Mioveni
Lipsa componentelor electice închide din nou uzina de la Mioveni
Uzina Dacia de la Mioveni își va întrerupe din nou activitatea, vineri,  din cauza crizei componentelor electrice.

Astfel cei  11.000 de salariaţi ai uzinei vor rămâne acasă, vineri, în condiţiile în care fabrică este nevoită să întrerupă activitatea. În această săptămână, respectiv, luni şi marţi la Dacia nu s-a lucrat, din aceleaşi motive.

Între 2020 și 2021, Dacia și-a întrerupt activitatea de mai multe ori.

În periaoda 19 martie 2020 – 05 aprilie 2020, producţia a fost oprită ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus. Astfel, 13.500 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic.

Producția uzinei de la Mioveni a mai fost oprită și în lunile februarie, martie, și aprilie ale acestui an, pentru câteva zile, din cauza crizei de semiconductori la nivel global.

Dacia, scăderi de vânzări în Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 34,4% luna trecută, la 215.312 vehicule, cel mai redus nivel înregistrat în septembrie din ultimii 23 de ani, din cauza deficitului de semiconductori şi a impactului pandemiei, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În septembrie, Dacia a vândut 3.867 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 26,52% faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.263 de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele în septembrie se află Tesla Model 3, Vauxhall Corsa, BMW 3 Series, Toyota Yaris şi Nissan Qashqai.

În septembrie, cota de piaţă a vehiculelor pe benzină şi diesel s-a redus la 43,8% şi, respectiv, 5% (de la 53,8% şi, respectiv, 14,3% în septembrie 2020), în timp ce cota de piaţă a vehiculelor electrice a urcat la 15,2%, de la 6,7%.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel