Va fi cutremur dacă Trump câștigă. Dan Dungaciu: Establishment-ul politic va fi zguduit, dar și cel sociologic
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Situația din acest an la alegerile din Statele Unite ale Americii este puțin diferită față de rundele de alegeri precedente. Dan Dungaciu a explicat motivele care stau la baza schimbărilor. 

Situația alegerilor prezidențiale din acest an va fi puțin diferită. Din cauza numărului mare de voturi, rezultatul final va întârzia. În același timp, în anumite state numărătoare va începe ulterior zilei votului. Dan Dungaciu a explicat:

„Chiar dacă nu vom știi rezultatul până în ziua votului, ceea ce e foarte posibil, pentru că există state foarte importante, de pildă Pennsylvania, unde nu ai voie să numeri voturile exprimate, înainte de ziua votului. Acolo se vor apuca să numere, inclusiv voturile prin corespondență, sute de mii de voturi, în ziua alegerilor. Plus că, în alte state, există legislația ca voturile trimise în plic să fie numărate după trei zile de la încheierea scrutinului. Vom aștepta până la două săptămâni ca să aflăm rezultatul alegerilor.

Dacă Trump câștigă și a doua oară, e clar că nu doar establishment-ul politic va fi zguduit, dar și establishment-ul sociologic. Marile companii sociologice, care dădeau estimări, vor intra într-o mare criză, dacă vor rata și a doua oară acest test“, a punctat Dungaciu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel