Va ploua sau nu?! ANM, vremea pentru următoarele patru săptămâni. TOT ce trebuie să știi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.  

În săptămâna 20-27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice. Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. „Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, se arată în prognoza anunțată de ANM.

Temperatura aerului va avea, în săptămâna 27 iulie-3 august, valori uşor mai coborâte decât cele normale în regiunile vestice şi nordvestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 3-10 august, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nordvest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile sudvestice.

De asemena, în intervalul 10-17 august, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile, la fel ca și cantităţile de precipitaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel