Vacanță 2021. Cele opt țări din Europa în care românii pot călători fără restricții, dacă s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Românii vaccinați împotriva coronavirusului se pot bucura deja de condiții mai bune de călătorie în mai multe state europene.

Opt țări din Europa, printre care și România, îi scutesc de carantină și de testare pe cei care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID. Astfel în timp ce majoritatea țările își înăspresc restricțiile, există țări în care românii imunizați pot călători fără prea multe griji.

Potrivit condițiilor de călătorie prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Vorbim despre Islanda, care a fost de altfel și prima care a introdus o asemenea excepție, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Moldova, dar și România. În toate aceste state puteți călători acum fără alte condiții dacă dovediți cu o adeverință medicală, tradusă în limba engleză sau în limba statului respectiv, că ați fost complet imunizați.

Lista ar putea fi în curând mai lungă. Grecia a anunțat că va aplica aceleași reguli românilor, de la jumătatea lunii viitoare. Totodată, Bulgaria, Portugalia și Cipru au în vedere să introducă această excepție în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel