Vacanţa de primăvară, prelungită. Sorin Cîmpeanu: "Este frustrant să alegi restricțiile". De ce nu s-a ales predarea online
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că are o nouă variantă după scandalul declanșat de propunerea ca elevii să aibă vacanța de Paște prelungită cu o lună. 

Este frustrant să alegi restricțiile. Este frustrant că nu putem să organizăm o testare non-invazivă în școli. Sunt foarte multe lucruri frustrante. Nu este un secret pentru nimeni că rata de infectare crește. Nu își dorește nimeni să crească rata de infectare. În primul rând, puntea dintre cele două vacanțe putea fi cu predare online, însă, vă aduc la cunoștință că nu toți cei 3 milioane de copii din România au șansa copiilor noștri, ai mei, ai dumneavoastră. Predarea online a fost acuzată că ar fi deficitară deoarece sute de mii de elevi au reclamat dificultăți în predarea online. Ar fi creat o inechitate majoră.

Variante posibile

În al doilea rând, ar putea fi acela că cele două săptămâni de vacanță ar putea fi înlocuite cu două săptămâni de prezență în luna iunie de exemplu. Ideea ar fi următoarea: putem să luăm în considerare, dacă va fi acceptabilă reducerea cu o săptămână a celui de-al doilea semestru, să lăsăm examenele naționale exact la datele planificate și evaluarea națională și bacalaureatul. Să reducem cu doar o săptămână și să se încheie semestrul doi și pentru celelalte clase, de la clasa pregătitoare până la clasa a VII-a și de la a IX-a, până la a XI-a. Să decalăm finalul semestrului de la 18 iunie până pe 25 iunie. Să egalăm finalul semestrului 2 cu doar o săptămână, iar examenele să rămână la datele planificate. Aceste date le vom propune mâine.

Ministrul Sănătății are curajul asumării. Și-a asumat varianta propusă, cu vacanță o lună. Mâine vom discuta și vă asigur că decizia finală care stă în dreptul ministrului Educației va fi în interesul elevilor.” a explicat Sorin Cîmpeanu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel