Vacanță prelungită de Paște pentru elevi. Iulian Cristache: Să stea acasă să se odihnească. Așa a decis Ministerul Educației
Autor: Ema Apostu pe 02 apr, 11:46 | Educatie

Sursa foto: Pixabay

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, a vorbit despre vacanța de Paște a elevilor, care a fost prelungită până pe 4 mai.

Este prima zi din vacanţa de Paşte care se va încheia pe 4 mai, cu excepţia celor din clasele terminale care intră şi ei, de astăzi, în vacanţă, dar vor face ore online între 12 şi 29 aprilie. Grădiniţele ar putea rămâne deschise în anumite condiţii.

"Ce se întâmplă cu copiii? Nu au decât să stea acasă să se odihnească. Până la urmă este o consecinţă la ceea ce a decis Ministerul Educaţiei.(...) Nu avem ce face. Am obţinut un plus doar pentru elevii din anii terminali", a spus Iulian Cristache, la Antena 3.

"Să sperăm că Ministerul Sănătăţii va coborî cu picioarele pe Pământ. Este diferenţă mare între teorie şi practică. Suntem de acord că este un an foarte greu şi că nu este uşor să îţi asumi o decizie atunci când vorbeşti despre sănătatea copiilor. Sunt părinţi care vor să îşi trimită copiii la şcoală, indiferent de rata incidenței, şi sunt părinţi care nu vor, dar nu ar fi rău să coboare efectiv în şcoli, să vadă ceea ce se întâmplă, să trimită DSP-urile, nu să stea doar la birouri şi să primească nişte informări. 

Dacă mă întrebaţi pe mine, decizia luată de Ministerul Educației este foarte bună. Astfel, printr-o decizie la nivelul Consiliului de Administrație şi o solicitare făcută către Inspectoratul Şcolar, grădiniţele ar putea să rămână deschise, în funcţie de dorinţele părinţilor. Aceste decizii trebuie descentralizate în funcţie de rata de incidență, în funcţie de dorințele părinţilor", a mai spus Iulian Cristache.

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri