Vaccinare cu premii și tombolă în România. Unde se desfășoară vaccinarea drive-thru cu recompense, ca-n SUA
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Ro-Vaccinare Facebook
foto Ro-Vaccinare Facebook
Într-un oraș din România, au fost anunțate premii pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Este prima campanie de vaccinare cu recompense, care adoptă modelele americane. 

În 14 mai, se va deschise primul centru de vaccinare de tip ”Drive Thru” din Alba Iulia. În perioada 14 mai-16 mai (vineri, sâmbătă și duminică), între orele 8.00-20.00, toți cei care doresc să se vaccineze o pot face în spațiul special amenajat. Vaccinul folosit va fi cel de la Pfizer și nu va fi nevoie de programare prealabilă.

”Pentru cei care se vor vaccina, am pregătit o mulțime de surprize, premii și tombole”

Vaccinarea se va face din mașină, în baza actului de identitate. ”În colaborare cu directorul DSP Alba, Alexandru Sinea și deputatul Beniamin Todosiu, cărora le mulțumesc și pe această cale, în cadrul Centrului Drive-Thru din Alba Iulia am reușit să mobilizăm câteva zeci de voluntari pentru a putea vaccina aproximativ 1500 de persoane. Dacă vrei și tu să te numeri printre voluntari, te poți înscrie la numărul de telefon 0755 125 437 sau dacă dorești să fii partener al Maratonului de Vaccinare, prin susținerea cu premii și recompense pentru cei care se vaccinează, poți apela cu încredere numărul de telefon 0764 631 666. Pentru cei care se vor vaccina, am pregătit o mulțime de surprize, premii și tombole” transmite primarul Gabriel Pleșa. 

300 de spălări de mașini, printre premii

Potrivit unor surse, un om de afaceri din Alba Iulia, care dorește să își păstreze anonimatul, plătește din buzunarul propriu 300 de spălări ale autoturismelor celor care se prezintă la vaccinare, la una dintre spălătoriile auto din oraș, conform alba24.ro

Au fost mobilizați zeci de voluntari care să vaccineze aproximativ 1500 de persoane. Vor fi impuse restricții de circulație în zona respectivă, astfel încât totul să se desfășoare în maximă siguranță pentru toată lumea. Proprietarii autoturismelor parcate în zona din fața stadionului sunt rugați să elibereze locurile de parcare.

Pe lângă centrele drive-thru de vaccinare anti-COVID, în țară au fost organizate și maratoane pentru imunizare. Startul a fost dat de Timișoara, dar aceste vaccinări fără programare cu vaccinul Pfizer s-au dovedit un adevărat succes. 

În Statele Unite, s-au oferit tot felul de recompense pentru cei vaccinați, fie pe loc, fie la restaurante, de exemplu. Până acum, modelul cu recompense n-a fost aplicat în țara noastră, deși și-a dovedit eficiența. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel