Vaccinare fără programare la Buftea. Vlad Voiculescu: E un cântec „Și seara, și dimineața”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Vlad Voiculescu a reacționat cu privire la vaccinarea ”peste rând” de la Spitalul Buftea. Foto cu caracter ilustrativ.
Vlad Voiculescu a reacționat cu privire la vaccinarea ”peste rând” de la Spitalul Buftea. Foto cu caracter ilustrativ.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, s-a arătat indignat de vaccinare făcută necorespunzător la Spitalul din Buftea și susține că ”este frustrant”. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că i se pare frustrant faptul că o persoană eligibilă nu se poate programa la vaccinare, în timp ce la Spitalul din Buftea cu dozele rămase se vaccinează oricine, astfel că acolo se va face un control, scrie Mediafax. 

Reacția ministrului Sănătății

Întrebat despre situația de la Spitalul din Buftea, acolo unde sunt chemați oameni la vaccinare, „că poate mai rămân doze mai târziu”, Vlad Voiculescu a răspuns nervos: „Cred că era un cântec: ”Și seara, și dimineața””.

„Este frustrant. E frustrant pentru mine auzind, citind zeci, sute de mesaje de la oameni care nu se pot programa..., mi se pare frustrant. Dacă rămân doze de vaccin, atunci acestea trebuie să meargă către persoane care sunt eligibile în etapa a doua. Și aceste persoane nu sunt foarte greu de găsit, există centre de vârstnici, există inclusiv instituții locale de personal esențial care poate fi invitat la vaccinare, sunt oameni care pot fi invitați să se înscrie pe o listă la nivelul centrului respectiv”, a spus ministrul Sănătății.

Vaccinarea altfel 

Vorbind despre spitalul din Buftea, Voiculescu a spus că dacă rămân doze vaccinarea poate fi făcută altfel decât spunându-i oricărui om „veniți să vă vaccinați că poate ne rămân mai târziu niște doze”.

„Cred că fiecare doză e important să meargă către o persoană care poate fi salvată de doza respectivă. Eu nu pot să îmi explic, omenește vorbind, cum anumiți oameni sunt atât de relaxați în legătură cu asta. (...) Cunoaștem situația din Buftea și DSP de acolo a fost deja contactată”, a mai spus Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel