Vaccinare în România. Teodosie: Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: DC News
Foto: DC News
ÎPS Teodosie intervine după ce un deputat USR a cerut ca vaccinarea să se desfășoare și la Catedrala Mântuirii Neamului, aflată în construcție. 

ÎPS Teodosie susține că biserica nu este anexa instituțiilor sanitare și că în interiorul lăcașurilor de cult nu trebuie să fie organizate centre de vaccinare. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului spune că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie implicat în campania de vaccinare, scrie Mediafax. Declarațiile au fost făcute la România TV.

„Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt destule clădiri unde se poate face vaccinare. Avem unde să ne vaccinăm, nu se cuvine în Catedrala Națională să facem vaccinare. Acolo e șantier”, a spus ÎPS Teodosie la România TV.

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie folosit în campania de vaccinare.

„Preafericitul nu trebuie să vină ca exemplu de vaccinare. Vaccinarea e liberă. Nu cred că va face din catedrală loc de vaccinare”, a precizat ÎPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce un deputat USR PLUS a propus să se înființeze un centru de vaccinare la Catedrala Neamului, iar Preafericitul Daniel să fie implicat în această activitate.

Cerința deputatului Emanuel Ungureanu

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a spus și-ar dori ca Biserica să se implice mai mult în campania de vaccinare:

„Să vă dau un exemplu: în Franța, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică", a spus acesta la RFI. 

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a răspuns deputatului USR-PLUS Emanuel Ungureanu cu privire la înființarea unui centru de vaccinare la Catedrala Națională din București.

”În legătură cu Catedrala Națională, ar trebui să știm că, de câțiva ani, se desfășoară și se va mai desfășura un șantier. În acest spațiu al șantierului nu există posibilitatea de a pătrunde, e un spațiu în care se lucrează, exist muncitori, este inadecvat unei astfel de amenajări. Dincolo de acest lucru, nu există avize nici măcar pentru vizitarea acestui spațiu, cu atât mai puțin ar putea fi posibile avize sanitare pentru un astfel de centru, care în perspectiva oferită de autorități nu este necesar. Implicarea Bisericii în ceea ce am numit act de informare a credincioșilor cu privire la beneficiile unui vaccin despre care îi invităm să vorbească cu medicii și cu oameni care știu ce spun despre vaccinare este cu totul altceva și toți suntem de acord“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel