VACCINARE obligatorie. Ministrul Nelu Tătaru, decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, la DCNews, despre vaccinare, făcând precizări importante în plină pandemie.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, marţi, că programul de vaccinare trebuie să continue prin medicii de familie, menţionând că nu există, în prezent, doar patologie COVID-19.

„Cred că, în aceste momente, vedem cel mai acut necesitatea vaccinării, inclusiv pentru COVID-19. Ministerul nu poate decât să mențină ridicat standardul vaccinării, acele programe de vaccinare, cât și vaccinurile pe care în acest moment le considerăm opționale, cum este vaccinul antigripal. Avem peste 2 milioane și jumătate de persoane cu risc sau din grupe de risc care ar trebui să facă acest vaccin. Mă refer strict acum la vaccinurile pe care le avem pentru anumite patologii”, a spus, marți, ministrul Nelu Tătaru în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul de presă DC Media Group.

De asemenea, ministrul Sănătății a adăugat ferm: „Programul de vaccinare trebuie să continue! Medicii de familie sunt pregătiți, abilitați să facă aceste vaccinări, chiar dacă trecem printr-o pandemie. Medicul de familie este cel care evaluează copilul care trebuie vaccinat. Să ne lăsăm încrederea pe medicul de familie și să nu uităm că aceste programe de vaccinare trebuie să continue! Să nu uităm că nu există doar patologie COVID-19! Există și alte patologii care pot apărea în lipsa unui vaccin.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel