Vaccinare pe tot parcursul vieții. Adrian Gheorghe: Mai avem mult până la nivelul statelor UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Adrian Gheorghe, președinte CNAS, a vorbit despre vaccinarea pe viață, în exclusivitate la DC NEWS TV.

Întrebat de Val Vâlcu despre vaccinarea pe viață, Adrian Gheorghe, președinte CNAS a spus că există o posibilitate și a oferit mai multe detalii despre asta. 

"Prevenția e un concept nou introdus în sistemul asigurărilor și evident, prevenția  înseamnă mai puțină suferință și mai puține fonduri cheltuite în viitor. Cum o să faceți concret? De exemplu, vaccinarea pe tot parcursul vieții pentru cei cu boli cronice! Va ajunge acest proiect să fie operaționalizat?", a spus Val Vâlcu.

Ce spune președintele CNAS despre vaccinarea pe viață

   

"Sunt, într-adevăr, multe teme din care putem aborda prevenția și încep cu cel mai important mesaj și încep cu cel mai important mesaj: Prevenția este o necesitate pentru România! Acum nu este un deziderat, ca să ne asigurăm că vorbim despre același lucru. Deci trebuie să facem prevenție și sper că pandemia ne-a arătat asta! 

Legat de vaccinarea pe parcursul întregii vieți, chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății cu reprezenți ai ministerului și reprezentanși ai organizației de pacienți, mai ales cu cei cu afecțiuni cronice care susțin asta. Se fac pași în acest sens.

Pasul imediat stabilit în urma acelei întâlniri este, din nou, să definim cam ce vrem, pentru că dacă ne comparăm cu schemele de vaccinare pe parcursul vieții de la nivelul Uniunii Europene, mai avem mult de mers până acolo. Trebuie făcută o analiză care să scoată în evidență prioritățile de vaccinare pe parcursul întregii vieți, care să aibă în vedere și implicațiile lor financiare pentru buget și să elaborăm un calendar despre cam cum ar arăta o viziune pentru a face pași în acest sens.

Această analiză trebuie efectuată de specialiști în sănătate publică și așa mai departe (...) Dar nu este condiționată! Deci cred că dialogul este într-un punct foarte bun acum, pentru a se trasa în primul rând viziunea și obiectivele, a se face niște calcule", a declarat Adrian Gheorghe, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel