Vaccinarea anti-COVID. Dr. Virgil Musta: Vaccinarea protejează împotriva bolii. Dacă nu facem boala, nici decese nu vor apărea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara  susține că persoanele vaccinate anti-COVID au zero risc de deces din cauza bolii provocate de virusul Sars-Cov-2.

"Vaccinul protejează împotriva bolii și dacă nu facem boală și avem protecție în urma vaccinului, înseamnă că nici forme severe de boală nu vor apărea și nici decese. Există o discuție la nivel mondial momentan dacă persoanele vaccinate sunt încă purtători sau nu, și dacă pot contamina, dar acest lucru nu înseamnă că ele fac boala și evoluează spre forme medii, severe sau chiar letale.

La nivelul experților mondiali se discută acest lucru, unii cred că un om vaccinat nu mai poate transmite virusul, alții că da. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că transmiterea este excepțională, cantitatea de virus care poate apărea în faringe în urma unei contaminări de la o persoană bolnavă nu e suficient de mare ca să contamineze pe alții. Deci poți fi contaminat, dar nu ai o cantitate suficient de mare ca să declanșezi boala și la altcineva.", a explicat medicul Virgil Musta la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel