Vaccinarea în masă anti-COVID în România. APMGR: Este dificilă, dar nu este imposibilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dragoș Damian, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, a vorbit despre vaccinarea în masă a populației împotriva coronavirusului.

"Este dificilă vaccinarea în masă, dar nu este imposibilă. Ca să vă dau un exemplu, noi producătorii de medicamente avem congelatoare criogenice care operează la temperaturi de -80 de grade, deci pentru specialiști toate aceste povești cu gheață carbonică, cu avioane, azot, sunt mai mult de dragul de a exagera și evident că oamenilor le va fi teamă când aud astfel de povești. Eu am dat un exemplu foarte simplu, 200 de congelatoare criogenice, câte unul la fiecare spital din România. Fiecare dintre acestea poate depozita câte 50-80 de mii de vaccinuri și vaccinarea se poate face lângă casă. De curiozitatea am căutat o ofertă și vineri am primit această ofertă în 2 minute. Producătorii de astfel de echipamente le au deja individualizate. Cred că și producătorii din România le pot fabrica, nu este o tehnologie foarte fabricată. 

Este prima campanie de vaccinare în masă la nivel mondial după foarte mulți ani și trebuie organizată foarte bine. Un rol deosebit îl vor avea medicii de familie pentru că ei sunt prima verigă cu care discută oamenii și în momentul în care vor fi 3-4 vaccinuri, atunci inclusiv farmacistul va avea un rol să explice care sunt alternativele oamenilor. În opinia specialiștilor înainte de orice anunțuri trebuie așteptat prospectul medicamentului.", a explicat Dragoș Damian în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel