Vaccinarea nu se face în Biserică. Dumnezeu nu are culoare politică
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay/ Vaccinare anti-COVID și BOR
foto pixabay/ Vaccinare anti-COVID și BOR
Biserica, din cele mai vechi timpuri a avut un rol hotărâtor pentru puterea politică. Dar, în 2021, avem pretenția - poate absurdă - ca să diferențiem lucrurile. 

Dumnezeu nu are culoare politică

Nu vreau să-mi justific opinia, ci să o exprim. Consider, pe scurt, că nu ar trebui să votezi cu X partid pentru că tu crezi în Dumnezeu. Dumnezeu nu lucrează prin culori politice. Iar preoții nu candidează. Nu trebuie să-l votezi pe X-ulescu pentru că preotul e un om bun. Nici preotul, nici Biserica nu vor lua decizii în locul partidului pe care-l votezi și, în această logică, sunt de părere că lucrurile ar trebui separate. 

Nu te vaccinezi pentru că-ți spune preotul, ci MEDICUL

Acum, se apelează la Biserică pentru a stimula campania de vaccinare anti-COVID, iar vaccinarea, atât timp cât nu e obligatorie, e o decizie pur personală. Eu m-am vaccinat, dar asta nu înseamnă că sunt de acord cu varianta în care oamenii, în loc să se informeze, să se vaccineze pentru că așa le-a spus preotul. Nu toți se pot vaccina, având probleme de sănătate, și, în acest sens, ar trebui trimiși la medicul de familie, nu la preot. 

Din ziua în care am revenit la normalitate... 

Și nu, nu e ok să-ți transferi responsabilitatea de a promova vaccinarea anti-COVID către Biserică dacă tu, ca Guvern, n-ai fost în stare să transmiți acest mesaj. Oamenii nu se vaccinează pentru că s-au vaccinat Cîțu, Iohannis și alții ca ei. Rigiditatea figurii politice- mascată prin campanii de comunicare la fel de rigide, care, culmea, încearcă să-i facă să pară oameni- nu produce exemple în societate.

Prin urmare, când te-ai relaxat înaintea întregii Europe, a dispărut interesul pentru vaccinare. Pentru că scopul vaccinării, pe lângă beneficiul personal, acesta a fost: revenirea la normalitate, la nivel social. Cu toții ne-am dorit normalitatea lui 2019, iar, când ne-a fost redată, s-a văzut în cifre, oamenii și-au pierdut interesul pentru vaccinare. Scopul a fost atins și când s-a întâmplat asta, pentru ce mai lupți? Cel mult pentru propria sănătate, dar, într-o lume cu multe informații, pro și contra, chiar și cei care nu sunt antivaxxeri au ajuns să se întrebe de ce să se vaccineze dacă nu au avut nicio problemă în cele mai grele momente. În acest context, mai vine și premierul țării care vorbește despre cifre, nu despre oameni.

... am demonstrat că nu contează oamenii, ci scopul politic pur personal

Se spune că fiecare om vaccinat contează, dar când ai relaxat totul înaintea Europei, ai demonstrat că de fapt, nu, nu contează și că nu-ți poți asuma că ai avut o țintă, n-ai atins-o, deci totul se amână. 

Dar, ce să vezi, noi suntem wow, BOR să-și facă treaba, că doar asta e treaba preoților, să se ocupe de vaccinare, nu de credință. Între timp, premierul are treburi mult mai importante, cum ar fi propriul scop politic, pentru care-și face de ceva timp campanie. De prea mult timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel