Vaccinări FĂRĂ programare. Cum ajung persoanele cu influență să se vaccineze înaintea "muritorilor de rând"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
România s-a blocat în campania de vaccinare, după ce mai multe persoane s-au vaccinat fără programare. Ei bine, vezi cum au ajuns persoanele cu influență să se vaccineze, deși nu mai existau de mult locuri. 

În timp ce majoritatea sibienilor își așteaptă rândul pentru a prinde o programare la vaccinul împotriva COVID-19, persoane cu influență reușesc ”să sară rândul” și să se imunizeze în centre de vaccinare la care, în mod normal, nu ar avea acces.

Turnul Sfatului a descoperit că ”eroarea” de la Spitalul județean, în care funcționarii Consiliului Județean Sibiu au fost programați la un astfel de centru, se repetă și la Spitalul de Pneumoftiziologie, la al cărui centru – unde este permis doar accesul cadrelor medicale – s-a vaccinat, de exemplu, și Eugen Iordănescu, director al Camerei de comerț, apropiat al conducerii CJ Sibiu și cadru didactic al ULBS. La centrul de vaccinare din Spitalul de Pediatrie s-au vaccinat și câțiva angajați din Primăria Sibiu. 

Mai multe persoane influente din Sibiu au furat startul la vaccin

Spre exemplu, pe 12 februarie 2021, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Eugen Iordănescu este programat pentru rapel. Prima doză de vaccin a primit-o la același centru, cu 21 de zile înainte, deși, dacă ar fi respectat regulile, nu ar fi avut cum să aibă acces în acest centru. Și asta deoarece la Spitalul TBC se pot vaccina doar angajații instituției, precum și cadrele medicale din clinici private, cabinete ale medicilor de familie etc., adică persoanele din prima etapă de vaccinare.

În cazul lui, sunt o mulțime de alte persoane, relatează aceeași sursă, care oferă detalii concrete. 

Citește și: Vaccinarea celor reprogramați se va face cu MODERNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel