Vaccinări fără programare. Radu Tudor îl critică pe Vlad Voiculescu: Antepronunțare foarte periculoasă. Nu a găsit altceva mai bun decât o amenințare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Radu Tudor l-a criticat pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu după declarațiile de astăzi, referitoare la vaccinările anti-COVID fără programare.

"Atac la adresa medicilor, o ameninţare"

"A reuşit să îmi provoace o surpriză neplăcută. De ce spun lucrul acesta... Pentru că, în calitatea sa de ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu nu a găsit altceva mai bun să facă decât să îi critice pe medici şi să îi ameninţe. Ministrul Sănătăţii, cel care este chemat să îi apere pe medici şi să nu se antepronunțe aşa cum a făcut-o astăzi, a declarat că vor fi declanşate controale la centrele de vaccinare pentru că domnia sa are informaţii că s-ar fi vaccinat oameni peste rând. A mai spus că trebuie date nişte sancţiuni. Din câte ştiu eu, sancţiunile se dau ulterior controlului, nu anterior.

Dacă ţi-ai stabilit de la început să îi sancţionezi pe oameni fără să vezi despre ce este vorba, este o antepronunțare foarte periculoasă. Dacă dintr-o campanie de vaccinare de succes, în care România, inclusiv astăzi, a reuşit să vaccineze peste 45.000 de români, cu o Românie care se află în top cinci în UE la capitolul vaccinări, ministrul Sănătăţii nu a găsit altceva mai bun de identificat decât un atac la adresa medicilor, o ameninţare a lor, în loc să elogieze acest efort - pentru că sunt puţine lucruri care reuşesc în România și această campanie de vaccinare se dovedeşte a fi o reuşită", a declarat Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Asta era problema României?"

"M-a surprins neplăcut atitudinea ministrului Sănătăţii, în contextul în care, într-o pandemie, trebuie să fii alături de cei care îţi sunt parteneri, colegi, nu să îi suspecteze şi să elimine din start prezumţia lor de bunăcredinţă. Din peste 550.000 de vaccinuri care au avut loc într-o lună, ministrul Sănătăţii a luat aşa o picătură. A descoperit 1300 de oameni care s-au vaccinat fără programare. 1300 din 555.000. Asta era problema României?

Ministrul Sănătăţii nu a auzit că sunt persoane care şi-au cedat locul la vaccinare în favoarea unor persoane aflate într-o stare gravă de sănătate şi care nu avuseseră o programare? Ministrul Sănătăţii nu a auzit că, seara, la centrele de vaccinare, după ce una, două, trei, cinci persoane nu se prezintă la programarea pe care o aveau, rămân doze de vaccin şi, ca să nu se arunce, se vaccinează oamenii care vin acolo cu dorinţa de a face acest gest medical responsabil? Vorbim de o lună de zile şi parcă ministrul Sănătăţii a fost plecat, era în altă ţară", a spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel