Vaccinul anti COVID-19, mai rapid decât se credea. Când va fi disponibil în SUA
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccinul anti coronavirus ar putea ajunge la populație mai repede decât se credea. Iată când va fi disponibil în Statele Unite ale Americii.

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a declarat pentru „The Daily Briefing” că un vaccin va fi disponibil inițial „într-un mod ierarhic”, cu prioritate „rezidenților căminelor de bătrâni și furnizorilor de servicii medicale și persoanelor cu risc crescut pentru infectare”.

Când va fi disponibil vaccinul?

Un vaccin anti COVID-19 va începe să devină disponibil în Statele Unite "probabil până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni din decembrie", a declarat astăzi directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield.

Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) a programat, pe 10 decembrie, o reuniune a comitetului consultativ privind vaccinurile și produsele biologice conexe pentru a discuta cererea Pfizer pentru autorizarea utilizării de urgență (EUA) a vaccinului. Săptămâna trecută, Pfizer și partenerul german BioNTech au anunțat că varianta lor de vaccin este 95% eficient împotriva COVID-19.

În plus, față de candidatul Pfizer / BioNTech, potențialele vaccinuri de la Moderna și gigantul britanic-suedez AstraZeneca și-au arătat promisiunea de a dezvolta un vaccin sigur. Săptămâna trecută, Moderna a anunțat că vaccinul său este eficient cu 94,5% și intenționează să depună o cerere EUA către FDA „în următoarele săptămâni”. Ieri, AstraZeneca a anunțat că vaccinul său a fost de până la 90% eficient împotriva virusului, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel