Vaccinul anti COVID-19. Rușii vor COMBINAREA vaccinului Sputnik V cu cel de la AstraZeneca
Autor: Ioan-Radu Gava pe 27 noi 2020 / 16:32 | Internațional

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V vor combinarea acestuia cu vaccinul AstraZeneca. Dorința rușilor este motivată de faptul că un astfel de vaccin, combinat, ar avea o eficiență mult mai mare.

Dezvoltatorii ruşi ai vaccinului anti-COVID-19, Sputnik V, au declarat că AstraZeneca ar trebui să-şi combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru a-şi spori astfel eficienţa, informează Reuters.

Rusia a anunţat că vaccinul Sputnik are o eficienţă de 92% în ceea ce priveşte protejarea de COVID-19, conform datelor preliminare, în vreme ce vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 70%, conform datelor unui studiu clinic efectuat la scară largă. AstraZeneca a anunţat că până la finalul anului 2020 vor fi disponibile 200 de milioane de doze de vaccin. Totodată, ei vor relua testele la nivel global, pentru a evalua eficienţa vaccinului anti-COVID, a declarat şeful companiei, Pascal Soriot.

„Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa”, au declarat dezvoltatorii vaccinului rusesc într-o postare pe Twitter. Cu peste 2,1 milioane de cazuri, Rusia se situează pe locul 4 în lume, după SUA, India şi Brazilia, în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu COVID-19, informează Libertatea Cuvântului.

 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri