Vaccinul anti-COVID, dezvoltat de Oxford, SUSPENDAT. Medic, cifre explozive. Apel la RĂBDARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Dezvoltarea vaccinului anti COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, a fost suspendată. Studiile clinice finale au fost întrerupte după o reacție adversă gravă a unui participant la studiu. 

Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă, a declarat, la Digi24: ”Componenta de siguranță a unui vaccin este chiar mai importantă decât cea care ține de eficacitatea acelui vaccin, pentru că vorbim despre un produs medicamentos. Avem această știre legată de vaccinul dezvoltat de cei de la Oxford și AstraZeneca, este o știre pentru că orizontul de așteptare legat de un vaccin împotriva Covid-19 este foarte mare, sunt mulți oameni care văd, în aprobarea unui vaccin, una dintre cheile rezolvării pandemiei. (...) Această situație ne arată cât de complex este acest proces de dezvoltare a medicamentelor, în particular a vaccinurilor și de ce este atât de important, oricât de greu ne-ar fi, să avem răbdare.”

Întrebat cu cât e posibil să întârzie acest proces, din cauza suspendării dezvoltării vaccinului, dr. Geantă a precizat că nu poate fi identificat cu precizie. ”În ultimii 20 de ani, au fost aprobate, la nivel mondial, numai 7 vaccinuri dezvoltate de la zero, vă dați seama ce performanță ar fi ca-n următorii 3-4 ani să avem 1-2 vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate de la zero. E un proces complex și sunt câteva lucruri la care trebuie să ne uităm cu mare atenție: e o presiune mare pe autoritățile de reglementare, este foarte citat FDA, dar pe noi ne interesează mai mult cum Agenția Europeană a Medicamentului va decide să aprobe sau nu vaccinurile pentru piața europeană, pentru că România și-o va înșuși.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel