Vaccinul Novavax, eficiență de 89% la studiile din Marea Britanie
Autor: Ioan-Radu Gava pe 29 ian, 08:46 | Știinta

Vaccinul Novavax, eficiență de 89% la studiile din Marea Britanie / Sursă foto: Pixbay

Novavax a anunțat că vaccinul său împotriva coronavirusului are o eficiență de 89,3% în prevenirea COVID-19.

Într-un studiu efectuat în Regatul Unit, Novavax a anunțat că vaccinul împotriva coronavirusului are o eficiență de 89,3% în prevenirea COVID-19 și a fost la fel de eficient în protejarea împotriva noii tulpini extrem de contagioase descoperită pentru prima dată în Marea Britanie. Totodată, un studiu intermediar al vaccinului în Africa de Sud, unde o nouă tulpină a virusului a apărut, arată o eficiență de 60% în rândul persoanelor care nu aveau HIV. 

Novavax stochează deja vaccinul în șase locații de producție și spune că se așteaptă ca un total de opt centre din șapte țări să poată produce vaccinul la o rată de două miliarde de doze pe an. Compania a subliniat că acestea sunt date intermediare și că vor trece două-trei luni până când vor fi gata să solicite autorizație la autoritățile de reglementare. 

Eficiență împotriva noii tulpini

Analiza preliminară sugerează că vaccinul a avut o eficiență de 85,6% împotriva noii mutații, potrivit comunicatului de presă. În studiu, eficacitatea vaccinului a fost apropiată de cea a celor două vaccinuri autorizate de la Pfizer BioNTech și Moderna, ale căror regimuri cu două doze au avut o eficiență de 95% în prevenirea COVID-19 în studiile clinice, informează AlJazeera.

Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri