Vaccinul Oxford anti COVID-19. Noi informații privind EFICIENȚA sa
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Vaccinul Oxford împotriva COVID-19 prezintă un răspuns imun foarte bun asupra unei categorii de oameni. Iată care e aceasta.

Vaccinul Oxford împotriva COVID-19 prezintă un răspuns imun puternic la adulții din jurul vârstelor de 60-70 de ani, sporind speranța că poate proteja grupurile de vârstă cele mai predispuse în fața coronavirusului. Cercetătorii spun că descoperirile Lancet, din faza a doua, bazate pe 560 de voluntari adulți sănătoși, sunt „încurajatoare”. Ei testează, de asemenea, dacă vaccinul împiedică oamenii să dezvolte COVID-19, dar în faza a treia din săptămânile viitoare.

Trei vaccinuri, Pfizer-BioNTech, Sputnik și Moderna, au raportat deja date preliminare bune din studiile de fază a treia, unul sugerând că 94% dintre cei peste 65 de ani ar putea fi protejați de COVID-19 în urma vaccinării. Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin Oxford, fabricate de AstraZeneca, 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech și cinci milioane de vaccin Moderna.

Prof. Andrew Pollard, conducător al studiului de la Universitatea din Oxford, a declarat pentru BBC că este „absolut încântat de rezultatele” care arată un răspuns imun puternic „chiar și la cei cu vârsta peste 70 de ani”. Întrebat dacă vaccinul protejează oamenii împotriva COVID-19, el a spus că „nu suntem încă acolo”, dar datele vor fi probabil publicate „înainte de Crăciun”. Prof. Pollard a spus că „nu există concurență” cu alte vaccinuri, adăugând că mai multe vaccinuri trebuie să aibă succes, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel