Vaccinul pentru noul coronavirus, gata în cel puțin un an. Ce presupune dezvoltarea acestuia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puțin un an.

Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puțin un an, a transmis Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), conform Agerpres.

În China, numărul pacienților confirmați cu o afecțiune pulmonară provocată de noul virus a crescut la 571, fiind înregistrate 17 decese.

Mult prea devreme

Potrivit directorului executiv al GAVI, Seth Berkley, oamenii de știință nu cunoscut suficient de multe despre epidemiologia noii boli pentru a putea evalua corect riscul acesteia, în momentul de față.

„Vestea bună este că cercetătorii au secvenționat şi publicat deja genomul virusului, ceea ce a permis mai multor organizații din lume să înceapă lucrul la un vaccin", a spus Berkley.

Cel puțin un an până la vaccin

Vaccinurile care protejează de coronavirusuri sunt mult mai simplu de dezvoltat, în comparație cu cele pentru boli grave precum malaria sau HIV, a precizat directorul Alianței. Chiar și așa, „va dura luni până când primele studii clinice vor avea loc și cel puțin un an înainte ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare", a mai spus reprezentatul GAVI.

GAVI este un parteneriat nonprofit, înființat de Bill şi Melinda Gates, care colaborează cu guverne, mediul de afaceri, Banca Mondială, organizații de caritate şi neguvernamentale pentru îndeplinirea obiectivelor de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel