Vaccinul Pfizer, aprobat în SUA pentru persoanele de peste 12 ani
Autor: Florin Răvdan pe 11 mai, 07:15 | Internațional

Sursa: Pexels

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer/BioNTech a fost aprobat în SUA şi pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. 

Acesta este "un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19", a declarat Janet Woodcock, şeful interimar al FDA, într-un comunicat. "Acţiunea noastră de astăzi permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva COVID-19", a adăugat ea.Vaccinul era autorizat până acum în urgenţă pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două injecţii care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi."Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile", a declarat Janet Woodcock.

Copiii, vaccinaţi prima dată în Canada

Canada a devenit miercuri prima ţară care a autorizat remediul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. După anunţul autorizării de către FDA, "vom fi gata să acţionăm imediat", a declarat el.Circa 20.000 de farmacii vor fi astfel în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.În prezent sunt autorizate alte două vaccinuri în Statele Unite, cele de la Moderna şi Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani, scrie Agerpres.

Trei doze de Pfizer? 

 

"Cât de des ne vom vaccina anti-COVID-19", a fost întrebat Valeriu Gheorghiță. Acesta a răspuns astfel: „Dacă nu vom avea o variantă virală, emergentă, mutantă care să nu fie acoperită de vaccinurile actuale, nu cred că se va ajunge la administrarea celei de-a treia doze, nu cred că vom ajunge la vaccinare sezonieră.”

„Însă totul depinde de noi!”, a subliniat acesta.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „News Hour with CNN” de la Antena 3.

VEZI Românii, vaccinați cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19?! Valeriu Gheorghiță răspunde la întrebarea momentului

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri