Val de scumpiri pentru români. Ce se va întâmpla cu prețurile la pâine și carne
Autor: Rodica Mitu pe 01 iul, 13:32 | Economie

Pâine

Reprezentanții industriei alimentare vorbesc despre scumpiri.

Dragoș Frumosu, coordonator departament Industrie Alimentară PPU-SL, a apus, miercuri, la Antena 3, că prețul alimentelor, începând din septembrie, va crește semnificativ: „Pandemia a blocat industria alimentară destul de mult. Chiar dacă am avut un prim început când ne speriam vizavi de cantitatea mare de cumpărături pe care o făceau românii, apoi am ajuns în situația să facem stocuri, pentru că au scăzut vânzările. A scăzut puterea de cumpărare, fiind foarte mulți șomeri în această perioadă.”

„Pe lângă această pandemie, am avut cea mai puternică secetă din ultimii 30 de ani. Este evident că, în toamnă, vizavi de prețul grâului, porumbului, floarea-soarelui, vom asista la scumpiri, pentru că seceta nu a fost numai în România. În momentul în care la aceste materii prime, să le numesc așa, prețul va crește, obligatoriu vom asista la creșteri de prețuri în lanț. Tot ceea ce înseamnă carne de porc, pasăre, vită, lapte”.

Aurel Popescu, președintele Rompan, a vorbit, tot miercuri la Antena 3, despre prețurile alimentelor în perioada următoare.

„Deja a început recoltarea grâului și nu avem o oglindă perfectă a ceea ce se întâmplă și ce producție vom realiza. Văd că prețurile sunt în continuă creștere, de fapt au fost și la sfârșitul recoltei de anul trecut. În luna iunie, am înregistrat cele mai mari prețuri de vânzare a grâului. (...) Cine nu a modificat prețurile până acum, probabil, le va modifica după cumpărarea grâului nou și se va vedea în piață o creștere de prețuri la pâine, care este necesară pentru că trebuie să pui de acord cheltuielile cu veniturile pe care realizezi”, a mai spus Popescu.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri