Val Vâlcu, despre MÂNDRIA bătăușei din Târgu Jiu: Este cel mai ÎNGROZITOR. Li s-a părut firesc
Autor: Roxana Neagu pe 16 sep, 11:50 | Educatie
Exclusiv

Dovezile de violență ajunse în mass-media sunt cele care au salvat victimele, în ultima perioadă. Problema este însăși la baza actului violent, iar jurnalistul Val Vâlcu a remarcat actul îngrozitor de mândrie. 

”Bătăuși în școli erau de pe vremea lui Bălcescu, doar că se ascundeau. Problema e însă că școala, instituția, profesorii nu iau măsuri active. Bătăușa de la Târgu Jiu a mai bătut și alte persoane, s-a dovedit că nu era la prima violență în spațiul public. Doar că acum a ajuns în presă. În școli, nu există preocupare de prevenire a acestor acte violente, nu există măsuri preventive. 

Ca mentalitate socială, este grav că bătăușii nu se mai ascund, ci consideră actul lor de violență unul de mândrie, de pus pe Facebook. Cel care fura sandvișurile colegilor nu se lăuda în fața lumii, nu punea poze cu sandvișul la avizier. Acum, un agresor a postat filmarea pe Internet, pentru că li se pare normal, nu ceva de ascuns.  În opinia mea, cel mai îngrozitor este că li s-a părut firesc să pună totul pe Facebook. Agresorii își pun cu mândrie filmulețele pe Internet. Asta mi se pare cel mai groaznic lucru, că oamenii respectivi considerau că e de bine, bănuiesc că nu pui așa ceva ca să te auto-umilești pe Facebook.”

***Articolul prezintă o opinie***

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri