Vâlcea: Teatrul 'Anton Pann' va deschide stagiunea de toamnă cu spectacolul 'D-ale carnavalului' de I.L. Caragiale
Autor: Giorgiana Croitoru pe 10 oct 2019 / 21:07 | Teatru - Dans

Teatrul "Anton Pann" din Râmnic va deschide noua stagiune luna aceasta cu spectacolul "D-ale carnavalului" de I.L. Caragiale, în regia lui Anton Vladimir, cel care în 2007 a fost asistent al regizorului Francis Ford Coppola la filmul "Youth without Youth".

"E un spectacol la care s-a muncit enorm, un spectacol foarte interesant şi un pariu pe care ni l-am propus împreună. Fiind un teatru cu oameni tineri, să ne luptăm cu un dramaturg de calibrul lui Caragiale e un pariu şi o luptă în sine, fiind un dramaturg care nu e uşor de înţeles şi nici facil de pus în scenă, pentru că toată lumea îi ştie textele şi toată lumea are o părere despre el", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, managerul teatrului din Râmnicu Vâlcea, Octavian Costîn.

Noua punerea în scenă a piesei lui Caragiale a fost un pariu şi pentru regizorul Anton Vladimir, care spune că aceasta este prima experienţă teatrală pe un text al dramaturgului român.

"A fost un proces de lucru foarte dificil, inclusiv uman, pentru că am încercat să nu mergem pe cărări deja bătute. Caragiale e un autor mai dur şi mai provocator decât ai senzaţia la lectură. Caragiale spune că teatrul său se joacă cu toba mare şi cu mult decor şi am încercat să facem exact treaba asta. Caragiale nu e un autor cu personaje simpatice şi cu personaje care vorbesc din vârful buzelor şi totul e bine. E un autor rău, un autor care e agresiv în multe momente, pe care am încercat să-l aducem în contemporaneitate prin structura şi construcţia psihologică a personajelor în care să găsim tipuri umane extrem de prezente în lumea noastră. E un spectacol pe care l-am gândit şi pentru tinerii de 14 ani şi pentru bunica mea de 85 de ani", a spus regizorul.

Spectacolul "D-ale carnavalului" se va juca pe scena Teatrului "Anton Pann" în avanpremieră duminică, 13 octombrie, urmând ca premiera oficială să aibă loc pe 20 octombrie.

Te-ar putea interesa și ....
Teatru - Dans Vezi toate articolele
Crossuri parteneri