Vâlcu: O CATASTROFĂ / Bănicioiu: Consecințe FOARTE GRAVE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Val Vâlcu și Nicolae Bănicioiu au vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre spitalele după pandemie, despre cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar, dar și despre diabet.

Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus și cu aglomerarea spitalelor din cauza pacienților infectați cu COVID-19, pacienților cronici, oncologici sau diabetici "li s-a agravat starea de sănătate" după ce au fost trimiși și îngrijiți acasă.

Val Vâlcu: "Era o adevărată luptă să crești de la an la an numărul de acte medicale, să oferi mai multe servicii pacienților, într-un sistem care are limitările sale, tehnologice, financiare, de resurse umane. O constricție cu 70% mie îmi semnalează o catastrofă care se pregătește în domeniu".

Nicolae Bănicioiu: "Să știți că monitorizarea pacientului cronic de diabet a fost foarte greoaie în perioada de COVID și este în continuare. Ministerul Sănătății nu a modificat încă protocoalele de acces, nu s-au adus îmbunătățiri pe aceste culoare de acces pentru pacienții cronici și aici includ și pacienții cu diabet. Lipsa lor de acces nu face nimic altceva decât să ducă la agravarea sau complicarea unor alte afecțiuni pe care ei le posedă. Diabetul este o boală, care în asociere cu alte afecțiuni, poate duce la consecințe foarte grave". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel