Valeriu Gheorghiță a fost întrebat când vom renunța la mască
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Medicul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă vom renunța la mască, în cazul în care se va atinge pragul de 50% de persoane vaccinate.

„Eu cred că da, pentru că acest lucru se va reflecta în evoluția cazurilor de zi cu zi, în evoluția îmbolnăvirilor, în evoluția epidemiei. Deja vedem că am ajuns la o rată de incidență cumulată medie, la nivel național, de aproximativ 1 – 1,1, ceea ce este foarte bine. Cu alte cuvinte, România intră într-un scenariu verde. Sigur, încă există diferențe de la un județ la altul, de la o localitate la alta, însă per ansamblu lucrurile stau foarte bine din punct de vedere epidemiologic", a precizat Valeriu Gheorghiță.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „News Hour with CNN” de la Antena 3.

Aproape 100.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, luni, că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 99.460 de persoane.

Potrivit CNCAV, 42.870 dintre persoanele vaccinate au primit prima doză de vaccin, iar 56.590 pe cea de-a doua. 81.863 de persoane au primit vaccin Pfizer, 7.612 vaccin Moderna, 8.242 de la AstraZeneca, iar 1.743 de persoane au fost imunizate cu vaccin Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate în România 6.095.252 doze de vaccin. Au fost imunizate 3.672.354 de persoane, dintre care 2.422.898 cu ambele doze de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel