Valeriu Gheorghiță îi TAXEAZĂ pe români: Ține de cultura noastră! Nu are rost... RISCĂM să rămânem FĂRĂ
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre cozile de la centrele de vaccinare și i-a taxat pe români.

Întrebat despre cozile care se tot formează la unele centre de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a răspuns:

"Eu nu mi-am dorit acest lucru și, încă de la începutul campaniei de vaccinare, am militat pentru a avea o platformă de programare  care să permită programarea chiar pe intervale orare, dar acest lucru presupune și să respectăm intervalul orar și să nu ne prezentăm... Dacă avem programare la 11 dimineața, chiar nu e relevant și nu are rost să ne prezentăm cu două trei ore mai devreme. Deci din acest punct de vedere, rolul acestei platforme de programare, pe lângă faptul că-ți alocă un loc atât pentru doza 1, cât și pentru rapel, e să știi orientativ ora la care te poți prezenta la vaccinare".

"Ține de cultura noastră..."

"Cred că ține și de cultura noastră și cred că e în obișnuința noastră de a ne prezenta mai devreme, pentru a fi siguri că ne vom vaccina. Și în spital, dacă programez pacientul la 9, sigur la 7 dimineața e la ușa cabinetului. Nu e nicio problemă dacă omul e dispus să meargă mai devreme dar, așa cum prezentați și dvs, sunt toți persoane în vârstă, vulnerabile, și ar trebui să încercăm să respectăm pe cât se poate de mult programul într-un centru de vaccinare, să respectăm programările făcute. Persoanele care sunt programate să aibă prioritate la vaccinare”, a mai spus el, în direct la B1 TV.

Dacă nu respectăm numărul de persoane programate, riscăm să nu mai avem doze pentru rapel 

"Programarea se anulează la 8 seara, când se închide centrul de vaccinare. Dacă sunt probleme reale și omul chiar nu se poate prezenta la ora la care s-a programat, nu e nicio problemă, poți să întârzii și vei fi vaccinat. Din acest punct de vedere, e această flexibilitate. Dacă nu respectăm numărul de persoane programate și vaccinăm mai mult - dacă rămân doze, evident că le folosim - dar altfel estimările pe care noi le facem vizavi de perioada de trei săptămâni raportat la numărul de doze disponibile nu se va mai potrivi cu realitatea. Vom avea număr insuficient de doze pentru rapel", a completat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel