Valul doi al pandemiei în România. Dr. Simin Florescu: AȘA se manifestă! Din păcate...
Autor: Mihai Ciobanu pe 30 noi 2020 / 11:27 | Sanatate
Exclusiv

Foto: Agerpres

Conf. dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului Victor Babeș din București, a vorbit, la "Academia de Sănătate", despre valul doi al pandemiei de coronavirus. 

Conf. dr. Simin Florescu  a relatat ceea ce se întâmplă acum la Spitalul "Victor Babeş", unitate în care vin foarte mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar toate paturile sunt, în permanenţă, ocupate. 

"Din păcate, într-adevăr ne aflăm într-un val doi destul de evident. L-am perceput în primul rând printr-o creştere foarte importantă a numărului de pacienţi care se adresează spitalului, atât numărul de pacienţi care vin pentru consult, cât şi cel al pacienţilor internaţi. De ceva săptămâni bune, dacă nu chiar de vreo două luni, avem în permanenţă numărul de paturi ocupate în întregime atât în spital cât şi în secţia externă, la Pipera, unde sunt alte o sută de paturi şi, din păcate, în afara acestor paturi ocupate în întregime, avem tot timpul pacienţi aduşi în camerele de gardă care solicită consult – dacă vin singuri, care sunt aduşi cu ambulanţele, pe care ne chinuim foarte rău să îi internăm, pentru că, pur şi simplu, nu mai avem unde.

Deci această aglomeraţie teribilă la spital este, evident, valul doi al pandemiei", a explicat Simin Florescu.

 

VIDEO: 

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri