Valul patru în România. Radu Tudor: Azi se confirmă totul. Presiune uriașă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Radu Tudor
Foto: Facebook Radu Tudor
Radu Tudor a transmis un mesaj despre valul patru, în urma noilor cifre raportate astăzi. 

RESTRICȚII COVID-19, valul PATRU. Lista completă

"De la 1 septembrie, mai mulți medici specialiști în boli infecțioase și sănătate publică trag semnale de alarmă repetate, anunțând că fără vaccinare și măsuri serioase de prevenție medicală, valul 4 COVID19 va lovi foarte dur România în această toamna.

Azi, 14 septembrie, se confirmă totul : numărul cazurile de infectare a explodat, numărul morților a ajuns deja la cifra horror de 98 în 24 de ore, în secțiile AȚI presiunea este uriașă iar toate aceste repere vor crește exponențial, spun specialiștii.

Iata cifrele de azi:

(...)

Procentul de vaccinare este de sub 40% în România, în timp ce media europeană este între 50 și 70%. Campioană este Portugalia, cu rată de vaccinare de 84% din populație.

Varianta mutantă a SARS COV2 se propagă violent. Potrivit specialiștilor în boli infecțioase, varianta Delta are o încărcătură virală de 1000 de ori mai mare decât varianta originală a virusului, fapt care îl face acum extrem de transmisibil.

O altă componentă care contribuie la răspândirea bolii și a morții o reprezintă curentele toxice anti-vaccinare, bazate pe conspirații, știri false, manipulări. Toate acestea, difuzate în special pe internet dar și în unele emisiuni tv, prind rădăcini la populația insuficient educată sau afectată emoțional și psihic de la debutul pandemiei.

Specialiștii spun că acest amestec toxic de viralitate ridicată și campanii anti-vaccin bazate pe minciuni vor genera un bilanț tragic în lunile octombrie și noiembrie în România. Dacă azi suntem la 4000 de infectați și 98 de morți, este posibil să atingem cifra de 10000 infectați pe zi și peste 200 de morți.

Din persoanele aflate la AȚI sau decedate, peste 90% o reprezintă cei nevaccinați", a scris Radu Tudor pe blogul său. 

"Cel mai mult te marchează cazurile pe care nu le poţi salva"

"Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală şi specialist reîntors în sistemul de stat anul trecut pentru a le fi colegilor alături în perioadele grele de pandemie a povestit pentru News.ro cum este munca pe care o face în secţia de ATI a unităţii sanitare, unde ajung cazurile severe de pacienţi infectaţi cu Covid 19. Expertul spune că cel mai mult o marchează acele cazuri pe care medicii nu le pot salva şi acele situaţii în care pacienţii mărturisesc pe patul de spital că, dacă ar avea puterea, ar proceda cu totul altfel, că s-ar vaccina şi i-ar proteja mai bine pe cei din jurul lor. Dr. Copaciu vorbeşte despre o boală cu manifestări necunoscute până acum, o boală care în anumite cazuri atacă iremediabil plămânii chiar şi în cazul persoanelor tinere care nu au şi alte boli asociate. Medicul de ATI mărturiseşte că sfâşietoare sunt momentele în care medicii le sunt alături celor care îi văd pe cei dragi pe patul de reanimare pentru ultima dată.

“Cel mai mult te marchează cazurile pe care nu le poţi salva. Chiar dacă înţelegi că agresiunea virusului este de mare gravitate, că produce ravagii în plămâni şi că unii oameni nu mai au cu ce respira, în afară de suportul de funcţii vitale pe care îl oferă aparatele noastre şi câteodată nici acesta nu este suficient, este ceva ce nu am întâlnit până acum, reanimator sunt începând cu rezidenţiatul din 91 şi credeam că le-am văzut pe toate, tot ce înseamnă cazuri grave, o reanimare precum este cea a Spitalului de Urgenţă din Bucureşti, cu stagiile făcute în străinătate, nimic nu ne-a pregătit pentru provocarea pe care a reprezentat-o această pandemie, cu valurile succesive, niciunul nu seamănă cu cel anterior şi aduce noi provocări şi tot discutăm între noi şi încercăm să identificăm caracteristicile fiecărui nou val, discutăm cazuri şi soluţii împreună cu colegii noştri din toată lumea, ca să putem să oferim cele mai bune soluţii pentru fiecare pacient în parte”, a explicat pentru news.ro Dr. Elena Copaciu, medic primar ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală", a mai scris el, printre multe altele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel