Valul trei Covid, mai periculos. Virgil Musta: 20% din cazuri fac forme severe
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Virgil Musta avertizează cu privire la formele grave ale Covid-19 și susține că pacienții care necesită internare ar trebui să se prezinte din timp la spital. 

Medicul Virgil Musta a intervenit în direct la Antena 3 unde s-a arătat îngrijorat de ”valul trei” al pandemiei de coronavirus. 

”Este un val mai dificil din două motive: un număr foarte mare de persoane sunt infectate, iar statistica arată că din aceștia, un număr de 20% din cazuri fac forme severe, deci automat și numărul formelor severe este mare. Noi ne confruntăm cu aceste forme severe care necesită spitalizare, pentru că ele nu pot fi tratate la domiciliu. Ei au nevoie de oxigen sub o anumită presiune, element pe care nu îl pot obține la domiciliu.

Pacienții ajung târziu la spital 

Pe de altă parte, oamenii vin târziu la spital. Din păcate, în continuare, oamenii vin târziu la spital, deși am încercat să atragem atenția asupra faptului că depistarea pacientului să fie cât se poate de precoce, iar apoi să fie evaluat. Cine necesită internarea să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii”, a declarat Virgil Musta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel