Valul trei de COVID-19. Rafila: Nu putem discuta, e o distanță lungă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Valul trei de COVID-19. Rafila: Nu putem discuta, e o distanță lungă
Valul trei de COVID-19. Rafila: Nu putem discuta, e o distanță lungă
Medicul Alexandru Rafila, deputat al Partidului Social Democrat, a avut o intervenție în care a vorbit despre al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila, deputat al Partidului Social Democrat, a avut o intervenție la Antena 3 în care a vorbit despre posibilitatea intrării în cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus:

„Cred că un interval de 2 săptămâni e o perioadă rezonabilă ca să putem discuta de o creștere susținută. Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri. De aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea e o distanță destul de lungă. Importantă nu este această creștere, ci amplitudinea, deoarece sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare când numărul de cazuri era în jur de 10.000 și, practic, secțiile de terapie intensivă se blocaseră. Sper să nu ajungem într-un scenariu asemănător, lucrul acesta depinde de viteza și profesionalismul autorităților și modul în care aceștia transmit cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție.

Au fost două paliere care puteau fi abordate mult mai bine, în primul rând zona de sănătate publică, anchetele epidemiologice au fost făcute foarte târziu. Eu am fost contactat de cineva de la DSP la 11 zile după confirmarea infecției, de exemplu. A doua problemă care se manifestă e cea legată de comunicare. GCS a dat informații extrem de seci, de multe ori contradictorii“, a precizat medicul Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel