Valuri uriașe la mare. Scăldatul e interzis, după ce salvamarii au arborat steagul roșu
Autor: Ioan-Radu Gava pe 29 aug, 09:24 | Travel

Valuri uriașe la mare. Scăldatul e interzis, după ce salvamarii au arborat steagul roșu / Sursă foto: Captură RTV

Salvamarii au arborat steagul roșu pe litoral.

Potrivit România TV, din cauza valurilor uriașe, salvamarii au arborat steagul roșu, scăldatul fiind astfel interzis. De asemenea, litoralul Mării Negre este singurul loc însorit din România în această dimineață.

Chiar dacă este ultimul weekend de vară pe litoral, numărul de turiști este în continuare unul ridicat.

E.Coli și enterococi în apa mării la Eforie Nord. Valorile identificate la diferite plaje

În dreptul a două plaje din Eforie apa mării are cele mai mari concentrații de E.Coli și enterococi de pe litoral, scrie Realitatea de Constanța. Datele provin din ultimul raport făcut de Direcția de Sănătate Publică Constanța cu privire la calitatea apelor de îmbăiere. 

În mod normal, E.Coli și enterococul sunt bacterii care se regăsesc în intestinul uman. DSP Constanța ia periodic probe din apă pentru a măsura concentrația bacteriilor din apă. Dacă nivelul identificat la analize este prea mare, îmbăierea poate fi interzisă.

Ultimele rezultate nu indică valori foarte mari, dar pe unele plaje de pe litoral, prezența E. coli și enterococ este ridicată.

Parametrii sunt următorii:

Escherichia coli / 100 mlExcelent – 250Bună – 500Satisfăcătoare >500Enterococi / 100 mlExcelent – 100Bună – 200Satisfăcătoare >200

Cele mai mari concentrații de E. coli au fost depistate astfel:

Zona Eforie Nord – Plaja Belona – 234Zona Eforie Nord – Plaja Debarcader – 195Zona Costinești – Plaja Forum – 77O unitate a fost depistată în apa mării din zona plajei Delfin din Năvodari și până la plaja Enigma din Mamaia, Vadu, plaja Tabăra Azur Eforie, Luminița, ș.a.

În ceea ce privește Enterococii, în „top“ sunt plajele:

Zona Eforie Nord – Plaja Belona – 58Zona Vadu – 41Zona Eforie Nord – Plaja Debarcader – 33Dat fiind faptul că nu se depășesc limitele maxime admise, îmbăierea este permisă de către DSP Constanța pe întreg litoralul.

Citește continuarea AICI.

Travel Vezi toate articolele
Crossuri parteneri